CZ EN

Motivový obrázek

Ministerstvo financí prohlubuje spolupráci s FFÚ VŠE v Praze

Ministr Zbyněk Stanjura dnes za Ministerstvo financí podepsal memorandum o spolupráci s děkanem Fakulty financí a účetnictví Vysoké školy ekonomické v Praze Petrem Musílkem.

Memorandum umožní studentům absolvovat odborné praxe v rámci Ministerstva financí a zároveň konzultovat problematiku v oblasti jejich zájmu či studentských závěrečných prací. Experti MF pak budou na této fakultě hostovat formou přednášek, seminářů či workshopů, aby studenti dostali možnost seznámit se s postřehy a zkušenostmi z praxe. MF tím rovněž posílí svou pozici prestižního zaměstnavatele budoucích absolventů studia účetnictví a financí. Spolupráce nabývá účinnosti dnem podpisu memoranda, které se uzavírá na dobu neurčitou.

Spolupráce Ministerstva financí a vzdělávacích institucí je skvělou zprávou pro všechny strany. Profitovat z toho budou jak studenti, tak vyučující a odborníci pracující ve státní správě.

Zbyněk Stanjura

ministr financí

„Spolupráce Ministerstva financí a vzdělávacích institucí je skvělou zprávou pro všechny strany. Profitovat z toho budou jak studenti, tak vyučující a odborníci pracující ve státní správě. Řada absolventů této prestižní vysoké školy po dokončení studia zamíří právě do státní správy, řada našich zaměstnanců se zase věnuje činnostem v  akademické oblasti. Vzájemná spolupráce je logická a oboustranně prospěšná,“ okomentoval uzavření memoranda ministr Stanjura.

Profesor Musílek k podpisu memoranda uvedl: „Studenti i učitelé fakulty dlouhodobě spolupracují jako zaměstnanci či experti s Ministerstvem financí i jeho podřízenými složkami. Jsem rád, že můžeme pro tuto spolupráci nastavit novou institucionální platformu a zároveň zapojit špičkové experty MF ČR do vzdělávání na naší fakultě.“

Zobrazit formulář

Kontaktní formulář

Toto pole nevyplňujte!!!

Tato stránka je chráněna systémem reCAPTCHA a platí tyto zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.